Pokud má být nějaké město nebo země konkurenceschopné, potřebuje k tomu jednu základní věc - lidi.

Po dobu posledních šesti let, Globální index konkurenceschopnosti taletů (Global Talent Competitiveness Index - GTCI) hodnotil země a velká města z hlediska jejich schopnosti přitahovat, rozvíjet a udržovat talenty. Jedná se o každoroční srovnávací zprávu sestavovanou mezinárodní obchodní školou INSEAD v kooperaci se skupinou Adecco a Tata Communications. Porovnává a hodnotí 119 zemí a 90 měst na základě jejich schopnosti růst, přitahovat a udržet talenty.

Podívejme se tedy jak dopadl letošní žebříček představený na pravidelném Světovém ekonomickíém fóru v Davosu.

TOP 5 zemí

Studie pro hodnocení využívá šesti "pilířů":

  • "Enable" se zaměřuje na regulační, tržní, obchodní a pracovní prostředí a zda schopnost přilákat lidi nebo je naopak odradit.
  • "Attract" hodnotí, jak příznivá je země nebo město i v ostatních aspektech života - ať už to jsou lidé nebo podniky -, ale také pro ty, kteří pocházejí ze znevýhodněných prostředí, pro ženy nebo starší lidi.
  • "Grow" zkoumá, jak dobře země nebo město rozvíjí své vlastní lidi, například prostřednictvím dobrého vzdělávacího systému, který nabízí celoživotní učení.
  • "Retain" se zaměřuje na to, jaké je to místo k životu; jednou z hlavních složek udržení talentu je totiž kvalita života v místě.
  • "VT skills" měří dostupnost pracovníků s odbornými a technickými dovednostmi.
    "GK skills" se zabývá dostupností globálních znalostních dovedností (pracovníci v profesních, manažerských nebo vedoucích pozicích).

POKRAČOVÁNÍ ČLÁNKU